Heerlijk leven in Kralingen

De geschiedenis van Kralingen gaat ver terug. Uit oude geschriften weten we dat in het jaar 1244 heer Hugo van Cralingen hier zijn ‘heerlijkheid’ had. Rond de plas en in het groen vonden Rotterdammers rust en frisse lucht. Ze gaven hun buitenplaatsen namen die nu nog voortleven: Woudestein, Honingen, Rozenburg en Jericho.

Ze zeggen wel: ‘Een rijk verleden is een belofte voor de toekomst’. De wijk Kralingen heeft veel mooie oude elementen. Deze herleven in het project De weg naar Kralingen.

Ligging
Vertrouwde winkels en speciaalzaken
Bloemen, verse ingrediënten, kip, vlees, groente en fruit: in Kralingen koop je het allemaal nog gewoon bij je vertrouwde speciaalzaakjes. Bloemenboetiek ‘t Bolletje in de Lusthofstraat zal al snel een favoriet van je worden, net als Keurslager Van Linschoten of de Kralingse Scharrelvleesspecialist. Op de Oudedijk heeft traiteur Westerkaatje altijd iets bijzonders. ’s Avonds wat lekkers bij de wijn? Dan loop je even binnen bij Zuivelland, of je gaat naar Da Guiseppe op de Chris Bennekerslaan.
Ligging
Sport, spel, scholen: alles is er al!
In De weg naar Kralingen hoef je niet, zoals soms in nieuwbouwwijken, te wachten tot alle voorzieningen er zijn. Rond De weg naar Kralingen vind je alle soorten scholen, peuterspeelzalen en kinderopvang. Aan de Kralingse Plas ben je welkom bij de zeil- en atletiekvereniging. Verder is hier genoeg ruimte om te voetballen, hardlopen en honkballen in de open lucht. En golfen natuurlijk, bij de openbare golfbaan Kralingen.
Ligging
Genieten van het goede leven
Kralingen heeft veel leuke eetgelegenheden. Populair zijn Osteria Vicini op de Kortekade, waar je echt Italiaans kunt fijnproeven, Restaurant Van Stralen op de Oudedijk en De Keuken van Floris op de Oostzeedijk. Heerlijk lunchen doe je bij Lunchroom Sfeer in de Lusthofstraat. Aan de Kralingse Plas staan De Tuin en De Schone Lei al jaren op nummer één. Heb je ’s avonds geen zin of tijd om nog te koken, dan is er altijd de redding van een keur aan afhaalrestaurants om de hoek. En wil je even bijkletsen in een gezellig café? Dan ben je altijd welkom in Boerengat, Stobbe of De Dijk.

Ligging
Kralingse Plas naast de deur
Het Kralingse Bos en de Kralingse Plas zijn een groene oase in de drukke stad. Hardlopers joggen een rondje plas. Zeilers en andere watersporters gaan aan boord. Honden en hun baasjes kunnen hier hun hart ophalen. Populair, en niet voor niets, zijn café-restaurants De Tuin of brasserie De Schone Lei. In de winter warm je je aan een chocolademelk met slagroom, in de zomer geniet je met een heerlijk glas wijn van de mooiste zonsondergang. In het Kralingse Bos verveel je nooit.
Ligging
Snel uit en thuis met fiets, auto of OV
Via de Kralingse Plaslaan bereik je snel de uitvalswegen naar het zuiden en het noorden: de A16 en de A20. Zowel met de auto als de fiets ben je in een paar minuten in het centrum van Rotterdam. Reis je liever met het openbaar vervoer? Op loopafstand vind je haltes van de tram, de metro en de bus.
Ligging
In 5 minuten naar het centrum
Stap op de fiets en binnen vijf minuten ben je in hartje centrum Rotterdam. Een krantje lezen en genieten van een heerlijke cappuccino bij Dudok. Rondstruinen in Donner. Shoppen bij de Bijenkorf of op de Meent en de Van Oldebarneveltstraat bij je favoriete zaakjes. Lunchen in de Witte de Withstraat of even de brug over naar het Nieuwe Luxor op de Kop van Zuid. Vanuit De weg naar Kralingen is het allemaal verrassend dichtbij.